Review Hotel Principe (4* – Veneția, Italia)

O mică vacanță în frumosul oraș Italian a fost de așteptat, așadar în luna aprilie am vizitat Veneția și mi-a plăcut!

Deoarece am decis să stau și să explorez Venția timp de două zile, am rezervat o camera cu ”canal view” la Hotel Principe. Această unitate de cazare are 4 stele, 137 camere și este situat într-o locație foarte buna, din punctul meu de vedere, la aproximativ 200 metri de la gara centrală, Santa Lucia. În anul 2015, conform booking.com, aceasta afost una dintre cele mai rezervate unități de cazare din Veneția.

Advertisements

receptie hotel principe

Dacă vrei să fi mai aproape de Piața San Marco atunci poate acest hotel poate nu este cel mai potrivit pentru tine, deoarece de la hotel până în Piața San Marco am mers pe jos pentru aproximativ 30-40 de minute, sau aproximativ 15 de minute cu Vaporetto (transportul public pe apă din Veneția).

Am ajuns în Veneția, după o călătorie de aproximativ 2 ore și jumătate de la Milano cu trenul, am părăsit gara și am luat-o la pas către hotel, atenție, nu vă luați dupa GSP, deoarece va duce undeva în spatele hotelului, și ve-ți fi surprinși să nu găsiți nici o intrare. Aceasta este pe strada Rio Tera Lista di Spagna, pe partea stângă o să vedeți intrarea cu uși de sticlă și logo-ul hotelului.

hotel principe venetia

Odată ajuns am făcut check-in-ul, am verificat camera, iar pe urmă am lăsat bagajul și am început să cutreier orașul. Camerele au un aspect vintage, decorate în stil venețian, sunt destul de mici, însă așa sunt aproape toate camerele de hotel din Veneția, ma refer și la dimensiuni, dar și la aspectul lor.

Patul a fost confortabil, camera bine izolată fonic și ce e cel mai important, a fost curată! De asemenea baia este echipată cu toate consumabilele de care ai avea nevoie.

Hotelul oferă Wi-Fi gratuit, de la recepție vei primi un username și parolă pentru a te conecta la rețeaua de Wi-Fi, atenție, acel username și parolă este functional doar pentru o singură conexiune de pe un singur device, dacă ai laptop, tabletă și telefon va fi nevoie să ceri 3 conturi de Wi-Fi.
Mi-am conectat device-urile la internet, însă nu mare mi-a fost surprinderea să văd că viteza internetului a fost destul de slabă, pentru o conexiune mai bună va fi nevoie, din păcate, să stai la lounge-ul de la recepție.

terasa hotel principe venetiaCamera în care am fost cazat a avut ”canal view”, cu vedere la canalul Grande, și a fost putin mai scumpă decât cea standard, aproximativ 100 EUR/noapte cu ajutorul unui discount pentru utilizatorii genius de pe booking.com, acolo e cu vedere la strada mai sus amintită, și nu are balcon. Am optat și pentru breakfast, a fost unul gustos, iar pe masă au fost într-o proporție mare mâncăruri din bucătăria italiană, dar nu numai – vegetarienii nu au fost omiși, nu vă faceți griji pentru asta.

Restaurantul hotelului are și tersă, pe malul canalului, dacă te trezești puțin mai devreme pentru breakfast o sa ai șanse mai mari să prinzi un loc pe terasă, este totuși destul de mică, însă breakfastul pe terasă într-o dimineță însorită a fost perfect.

Per ansamblu mi-a plăcut acest hotel, l-am ales deoarece este situat cumva într-o margine a orașului, este bine conectat cu restul orașului cu Vapporeto, și având un bagaj a fost mai ușor de a ajunge la el, decât să străbați insula printe miile de turiști pe străzile înguste ale Veneției.

Acestea fiind spuse, îl recomandăm, raportul calitate-preț este unul foarte bun și mi-a plăcut foarte mult.
Pozele din articol au fost preluate de pe booking.com – tot acolo ve-ti găsi mai multe poze dar și prețuri și posibilitatea de a rezerva o cameră.

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share