TAROM: pasagerii vor avea opțiunea de a cumpăra mâncare în avion

Avioane TAROM în fața hangarului / Foto: BoardingPass

TAROM ar urma să le ofere pasagerilor în câteva luni opțiunea de a achiziționa contra-cost mâncare și băuturi pe zborurile sale.

Pasagerii companiei TAROM vor avea în curând opțiunea de a cumpăra mâncare pe zborurile operate de compania națională, a afirmat joi conducerea TAROM, potrivit Agerpres.

În aproximativ șase luni vom avea şi noi, ca şi companiile low-cost, un program de sales on board, adică pasagerul va avea ocazia să-şi aleagă şi să-şi comande la bordul aeronavelor dacă dorește să servească ceva”, a declarat Mihăiță Ursu, director general la TAROM.

Oficialul companiei de stat nu a detaliat acest plan, așadar este în prezent este neclar ce servicii va oferi TAROM pasagerilor care călătoresc în clasa business și dacă serviciul de mâncare contra-cost va fi disponibil și pe rutele interne.

Dacă va fi implementată. această schimbare va fi disponibilă la mai bine de doi ani de zile după ce TAROM a renunțat complet la a le mai oferi pasagerilor săi mâncare în timpul zborului.

În ultimii ani, mai exact de la începutul pandemiei, compania aeriană le oferă pasagerilor doar apă, indiferent de durata zborului sau clasa de călătorie.

Împreună cu taxa suplimentară pentru bagajele de cabină introdusă la finalul anului 2021, detalii AICI, TAROM estimează că în aproximativ trei ani de zile cateringul contra-cost și taxa de bagaje de cală vor genera companiei venituri de peste 12 milioane de euro.

Deja este activ sistemul de plată a bagajelor. Nu mai este gratuit, este opțional. Este o sursă de venituri adiacente pe care o estimăm că undeva în jur de trei ani de zile ne va genera în jur de 12 milioane de euro venituri suplimentare”, adaugă oficialul companiei aeriene.

Odată cu aceste schimbări, TAROM intră în clubul tot mai mare a companiilor aeriene tradiționale din Europa care au renunțat de ani de zile la a mai servi la bord, gratuit, mâncare pasagerilor din clasa economică pe zborurile scurte.

Cu toate acestea, majoritatea companiilor aeriene din Europa care vând mâncare la bord pe zborurile intra-europene le oferă în continuare, gratuit, pasagerilor apă îmbuteliată și gustări dulci sau sărate.

De asemenea, multe companii aeriene le oferă pasagerilor opțiunea de a comanda online meniuri mai premium, variante care nu sunt disponibile în selecția de la bordul avionului.

Pe lângă acestea, mai există și companii aeriene europene care încă oferă gratuit pasagerilor mâncare pe zborurile scurte și medii din Europa.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încalcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
7
distribuiri
un comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
7
Share