Un A319 Air Moldova e sechestrat la Dublin pentru neplata unei datorii către Just Us Air

Foto: Eyal Zarrad

Un Airbus A319 din flota Air Moldova a fost pus sub sechestru marți seara pe aeroportul din Dublin pentru o datorie neachitată de compania moldovenească către Just Us Air.

Avionul, înmatriculat ER-AXL, a operat marți după-amiază zborul Air Moldova 9U831 Chișinău – Dublin însă zborul de retur 9U832 a fost anulat deoarece avionul a fost pus sub sechestru de Curtea Supremă din Irlanda.

Potrivit informațiilor pe care le-am obținut, Air Moldova ar avea o datorie de 4.2 milioane de euro față de compania aeriană românească Just Us Air, datorie pe care cele două părți se judecă încă din primăvara anului 2019.

Cel mai probabil această datorie datează încă din primul an de activitate al Just Us Air când compania a operat zboruri comerciale cu un avion A319 (YR-URS) din flota sa pentru Air Moldova.

Aproximativ 20 de pasageri și membrii echipajului Air Moldova care urmau să se întoarcă din Dublin spre Chișinău în noaptea dintre marți și miercuri au rămas în capitala Irlandei.

Airbusul A319 (ER-AXL) Air Moldova sechestrat pe aeroportul din Dublin este închiriat de compania moldovenească de la compania de leasing BBAM și a intrat în flota Air Moldova în 5 iunie 2015.

În toamna anului 2020 Air Moldova a mai avut un avion sechestrat în Istanbul pentru neplata unei datorii pe care compania a avut-o față de partenerul turc care asigura realimentarea avioanelor Air Moldova pe aeroportul turc.Total
18
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
18
Share