Un Antonov 124 va transporta miercuri patru elicoptere din București în Djibouti

Foto: José Luis Celada Euba

Un avion Antonov 124 va fi folosit la mijlocul săptămânii viitoare pentru a transporta patru elicoptere Airbus 365 N Dauphin din România la Djibouti.

Cele patru elicoptere Airbus 365 N Dauphin aparțin Forțelor Aeriene din Djibouti (Africa) și au fost aduse în România în urmă cu doi ani pentru a fi verificate din punct de vedere tehnic. Tot cu această ocazie Airbus Helicopters România a modificat interiorul acestora. Un elicopter a fost transformat în variantă VIP iar alte două au fost configurate pentru funcții de transport de persoane.

Advertisements

Contractul a constat în revizia generală pentru un elicopter şi reviziile periodice pentru celelalte trei şi transformări de configuraţie. Aparatele au venit într-o configuraţie sanitară. Unul dintre ele a fost transformat în varianta VIP şi va fi operat de Forţele Aeriene din Djibouti, pentru transportul preşedintelui ţării, două aparate au fost transformate din varianta sanitară, în transport persoane, iar un aparat a rămas în configuraţia iniţială. În plus de aceste transformări, pe elicoptere s-a instalat o nouă variantă de sistem de aer condiţionat şi restul de lucrări de mentenanţă specifice tipului de lucrare de întreţinere pentru care au venit”, a declarat joi, la Ghimbav, directorul de operaţiuni al companiei, Gabriel Ciornei.

Elicopterele vor pleca luni noaptea de la Ghimbav, pe patru platforme rutiere şi vor ajunge marţi dimineaţa la aeroportul Henri Coandă din Otopeni, potrivit MediaFax. Transportul acestora din România până în Djibouti se va face pe calea aerului cu un avion Antonov 124. Aeronava cargo va decola de la Otopeni miercuri după-amiază iar durata zborului până în Djibouti va fi de aproximativ cinci ore.

Fotografii și video cu Antonovul AN124 care a adus la București aceste elicoptere în urmă cu doi ani:




Advertisements
Total
13
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
13
Share