Un avion Air Moldova a fost pus sub sechestru vineri la Istanbul

Foto: QC Photography

Un avion al companiei Air Moldova a fost pus sub sechestru vineri la Istanbul din cauza datoriilor pe care compania le are față de partenerii turci.

Airbusul A320 ER-AXP a aterizat la Istanbul vineri după-amiază la ora 14:59 și trebuia să revină la Chișinău la ora 16:20 însă zborul de retur a fost anulat.

Motivul?
Avionul companiei a fost pus sub sechestru după ce Air Moldova nu a achitat o datorie în valoare de aproximativ două milioane de dolari către furnizorul de combustibil de la Istanbul.

Drept motiv pentru această acțiune a servit o datorie istorică, acumulată în perioada în care Air Moldova era companie de stat. Odată cu aplicarea măsurilor restrictive de operare a zborurilor, urmate și de deficitul de mijloace bănești cauzate de pandemia Covid-19, au fost suspendate plățile pentru datoria acumulată față de compania ce presta servicii de alimentare cu combustibil. Astfel, la 18 septembrie, după operarea cursei 9U745 KIV – IST, avionul A320 ER-AXP a fost reținut la sol, fără a primi permisiunea de decolare spre Chișinău”, transmite Air Moldova.

Se depun toate eforturile, astfel încât situația creată să nu influențeze orarul zborurilor companiei Air Moldova, iar pasagerii cursei IST – KIV din 18 septembrie 2020 vor fi transportați spre Chișinău pe 19 septembrie 2020”, mai adaugă compania aeriană.

Pasagerii zborului 9U746 Istanbul – Chișinău se află în terminalul aeroportului din Istanbul însă aceștia declară în postări publicate pe rețele de socializare că le este interzis să părăsească aeroportul.Total
10
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
10
Share