EXCLUSIV Compania aeriană Blue Air este oficial în insolvență

Compania Blue Air Aviation SA a solicitat intrarea în insolvență, iar Tribunalul București a admis cererea companiei low-cost.

La finalul săptămânii trecute un grup de 85 de angajați Blue Air au cerut intrarea în insolvență a companiei aeriene românești deoarece aceștia încearcă să-și recupereze salariile restante, detalii aici.

Cererea angajaților nu a fost, însă, judecată marți, 20 martie 2023, dar, ca parte a dosarului, compania low-cost a cerut la rândul său intrarea în insolvență.

Astfel, judecătorii Secției a-VII-a Civilă a Tribunalului București au admis în 20 martie cererea Blue Air de intrare în insolvență.

În plus, aceștia au dispus conexarea unui dosar de cerere a insolvenței Blue Air din februarie 2023 a căror părți creditoare sunt Aeroportul „Avram Iancu” din Cluj Napoca și o companie care asistă pasagerii să-și recupereze compensațiile pe care companiile aeriene le datorează acestora pentru zboruri întârziate sau anulate, detalii aici.

Prin propria cerere de intrare în insolvență, Blue Air reușește astfel să propună o listă cu administratori judiciari favorabili ei.

În termenul de marți, judecătorii Tribunalului București au desemnat în funcția de administratori judiciari provizorii pe Infinexa Restructuring SRPL şi Mușat & Asociații – Restructuring\Insolvency SPRL.

Cele două entități vor beneficia de o remunerație de 7.000 lei din averea debitorului, potrivit Tribunalului București.

De asemenea, Tribunalul a mai stabilit și următoarele următoarele termene limită pentru acest dosar de insolvență:

  • termenul limită de depunere, de către creditori, a opozițiilor la încheierea de deschidere a procedurii – 10 zile de la primirea notificării, precum şi termenul de soluționare a opozițiilor, care nu va depăși 5 zile de la data expirării termenului de depunere a acestora;
  • termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanțelor asupra averii debitorului – 05 mai 2023;
  • termenul de verificare a creanțelor, de întocmire şi publicare în BPI a tabelului preliminar de creanțe – 25 mai 2023;
  • termenul de definitivare a tabelului creanțelor – 19 iunie 2023;
  • data primei ședințe a adunării generale a creditorilor – 30 mai 2023.

În acest dosar de insolvență s-au mai alăturat ROMATSA, Baladei Thirdway Transport SRL prin lichidator judiciar Alpha Insolvency IPURL, Air Lease Corporation (ALC B378 43309 LLC) și Blue Air Technic SRL.

Următorul termen de judecată al dosarului a fost stabilit pentru data de 20 iunie 2023, însă finalizarea acestui proces poate dura ani de zile.

Statul Român a devenit prin AAAS, la finele anului 2022, acționar majoritar al Blue Air Aviation SA, entitate în care deține 75% din acțiuni. Restul de 25% din acțiunile acestei companii sunt împărțite între Airlines Invest SA (1,191%) și Teodor Cristian Rada (23,809%).

Recent, AAAS a numit propria conducere pentru companiile Blue Air, Blue Air Technic și Airline Invest SA, detalii aici.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
2 comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Exclusiv Peste 80 de angajați Blue Air cer insolvența companiei low-cost

Articolul următor

EXCLUSIV Aeroportul din Iași dă în judecată TAROM pentru recuperarea datoriilor

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share