HiSky a renunțat la ruta Baia Mare – Milano Bergamo

Airbus A320 HiSky (YR-BEE) / Foto: Kevin Hackert

Compania HiSky nu va mai opera zboruri comerciale regulate între aeroportul din Baia Mare și aeroportul Bergamo din nordul Italiei.

HiSky a inaugurat ruta Baia Mare – Bergamo în data de 20 decembrie 2021, însă ulterior aceasta a fost suspendată timp de câteva săptămâni în primele luni ale anului 2022.

Recent, datele din sistemul de rezervări al companiei indicau faptul că ruta va fi suspendată din nou din 13 mai până la finalul lunii mai 2022.

Cu toate acestea, în 28 mai compania HiSky a scos din sistemul de rezervări toate zborurile dintre cele două orașe pentru întregul an 2022.

Ultimul zbor operat de companie între Baia Mare și Bergamo a avut loc în 13 mai 2022.

Ruta Baia Mare – Bergamo era operată de două ori pe săptămână și este a doua rută pe care HiSky o suspendă de la Baia Mare, după cea spre Londra Luton, detalii AICI.

Însă, compania aeriană continuă, cel puțin pentru moment, să opereze două zboruri pe săptămână între Baia Mare și aeroportul Beauvais din apropiere de Paris.

HiSky a lansat cele trei rute internaționale de la Baia Mare după ce a fost desemnată câștigătoarea unor subvenții în valoare de aproximativ 800 de mii de euro pentru operarea acestor rute, detalii AICI.

Acum, după ce HiSky la renunțat la două rute din Baia Mare, Consiliul Județean Maramureș intenționează să acorde subvenții altor companii aeriene pentru a opera zboruri din Baia Mare.

În prezent HiSky operează cu cinci avioane zboruri comerciale regulate din București, Chișinău, Iași, Cluj Napoca, Satu Mare și Baia Mare.

Pe lângă acestea, compania mai are contractate în sezonul de vară sute de zboruri charter spre destinații de vacanță.

Urmărește BoardingPass.ro și pe Google News⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
4
distribuiri
un comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
4
Share